published on in Opdrachten

De Vulkaan

De allernieuwste opdracht gaat over een bijzonder natuurfenomeen: vulkanen.

Een vulkaanuitbarsting

Op veel plekken op de aarde kun je deze gevaarlijke en onvoorspelbare bergen vinden. Sommige vulkanen, zoals de Etna, zijn wereldberoemd, actief en gevaarlijk, anderen zijn we al bijna vergeten. Maar wat is een vulkaan nu eigenlijk? Wat gebeurt er bij een uitbarsting? En hoeveel last kan jij als Nederlander of Belg hebben van een vulkaan in IJsland? Naar het antwoord op deze vragen gaan we op zoek. Maar pas op dat je je vingers niet brandt aan deze interessante opdracht!

Bekijk het voorproefje op onze website

Logo van De Digitale Topschool

De Digitale Topschool

Dat is online onderwijs voor kinderen op de basisschool met talent voor leren. Je mag ze ook hoogbegaafd noemen, slim, voorlijk en al die andere woorden die op kinderen van toepassing zijn.

Wij hebben veel expertise in huis om deze leerlingen uit te dagen. Wij noemen ze TOP-leraren. Vrijwilligers met het 💜 op de goede plaats. Ons lesmateriaal is uitzonderlijk lastig voor ze. Door ze met deze “ai een grote berg in zicht help dit is moeilijk ik snap het niet” te laten kennismaken leren ze dat ze niet altijd alles direct hoeven te weten. Vragen stellen mag!

Dat is vaak even wennen. Maar wel beter voor ze.

De Stichting Digitale Topschool is een onafhankelijke ANBI die het product voor een zeer minimale vergoeding aanbiedt. Deze is door scholen volledig te bekostigen uit de reguliere budgetten.