published on in Opdrachten
tags: sterrenkunde natuurlkunde ruimte sterren copernicus

Het Heelal Nu—Deel 1

Er was een tijd dat de mensen dachten dat onze planeet Aarde het vanzelfsprekende middelpunt van het heelal was. De zon en de maan draaiden in een baan om de aarde, dacht men.

Voor de maan had men gelijk, maar voor de zon bleek dat anders te liggen. En toen men later met telescopen en vervolgens in onze tijd met ruimtevaartuigen het heelal kon verkennen, kwam het besef dat onze aarde maar een nietig stipje in het grote geheel vormt. Wat weten we van het heelal?

In deze nieuwe opdrachtenreeks over 🌘 het Heelal 🌞 kijken we naar de ruimte om onze planeet heen. We reizen door de Melkweg naar buurplaneten en geheimzinnige sterrenstelsels. Ook luisteren we naar Nederlands eerste echte astronaut, Wubbo Ockels.

Deel 1 staat vanaf vandaag online, reis jij met ons mee?

Foto van een sterrenstelsel

Voorproefje

Copernicus en Galileo beweerden allebei dat de aarde om de zon draaide en niet andersom. Galileo wist dat in tegenstelling tot Copernicus onbetwistbaar aan te tonen. Hoe lukte hem dat?

Bekijk het voorproefje op onze website

Logo van De Digitale Topschool

De Digitale Topschool

Dat is online onderwijs voor kinderen op de basisschool met talent voor leren. Je mag ze ook hoogbegaafd noemen, slim, voorlijk en al die andere woorden die op kinderen van toepassing zijn.

Wij hebben veel expertise in huis om deze leerlingen uit te dagen. Wij noemen ze TOP-leraren. Vrijwilligers met het 💜 op de goede plaats. Ons lesmateriaal is uitzonderlijk lastig voor ze. Door ze met deze “ai een grote berg in zicht help dit is moeilijk ik snap het niet” te laten kennismaken leren ze dat ze niet altijd alles direct hoeven te weten. Vragen stellen mag!

Dat is vaak even wennen. Maar wel beter voor ze.

De Stichting Digitale Topschool is een onafhankelijke ANBI die het product voor een zeer minimale vergoeding aanbiedt. Deze is door scholen volledig te bekostigen uit de reguliere budgetten.