published on in Opdrachten

Stamboomtekenen

De nieuwste opdracht in De Digitale Topschool gaat over Stamboomtekenen.

Stamboom

Ben je blond of heb je donker haar? Krullen misschien? Zitten je oorlellen vast aan je hoofd of zitten ze los? Kun je je tong oprollen? Spendeer je veel tijd aan nadenken en wegdromen of ben je juist altijd haantje de voorste? Je zou het misschien niet denken, maar het antwoord op bijna al deze vragen ligt opgeslagen in je genen.

Het is een erg pittige opdracht over erfelijke eigenschappen, dominante overerving, DNA, enrecessieve overerving. De opdracht bevat veel duidelijke video’s over het onderwerp en een grote hoeveelheid links naar relevante pagina’s op internet. Op het eind wordt de leerling gevraagd de eigen stamboom te tekenen en uploaden.

Bekijk het voorproefje op onze website

Logo van De Digitale Topschool

De Digitale Topschool

Dat is online onderwijs voor kinderen op de basisschool met talent voor leren. Je mag ze ook hoogbegaafd noemen, slim, voorlijk en al die andere woorden die op kinderen van toepassing zijn.

Wij hebben veel expertise in huis om deze leerlingen uit te dagen. Wij noemen ze TOP-leraren. Vrijwilligers met het 💜 op de goede plaats. Ons lesmateriaal is uitzonderlijk lastig voor ze. Door ze met deze “ai een grote berg in zicht help dit is moeilijk ik snap het niet” te laten kennismaken leren ze dat ze niet altijd alles direct hoeven te weten. Vragen stellen mag!

Dat is vaak even wennen. Maar wel beter voor ze.

De Stichting Digitale Topschool is een onafhankelijke ANBI die het product voor een zeer minimale vergoeding aanbiedt. Deze is door scholen volledig te bekostigen uit de reguliere budgetten.