published on
tags: opdracht hoogbegaafd

Open opdrachten

Het grootste deel van de opdrachten van De Digitale Topschool zijn open.

Dit betekent dat de leerling in eigen woorden en/of illustraties het antwoord moet geven. Geen meerkeuzevragen en geen beoordeling door de computer. Onze top-leraren (mentors op afstand) kijken het werk na vanuit hun eigen expertise. We hebben top-leraren op alle vakgebieden: geneeskunde, advocaten, filosofen, taalkundigen, noem maar op.

Het open karakter van de opdrachten prikkelt snelle leerlingen veel meer dan een meerkeuzeopdracht. Er moet ├ęcht nagedacht worden! Het is de enige manier om deze doelgroep echt gemotiveerd te houden. Het antwoord hoeft ook niet perfect te zijn. De top-leraren zijn flexibel genoeg om met de leerling mee te denken, en op de juiste plaats de juiste feedback te geven.